RODA JC KERKRADE!

‘Toptransfer lonkt voor Jerdy Schouten’

Jerdy Schouten verruilde afgelopen zomer het Italiaanse Bologna voor een nieuw avontuur bij PSV. Hij tekende een contract voor vijf seizoenen maar kan niet zeggen of hij na de zomer nog steeds voor de club speelt.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Schouten dat het niet zijn bedoeling is om deze zomer bij PSV te vertrekken. Toch houdt de middenvelder ook een slag om de arm. “Ik kan nu ook nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat ik blijf. Als er echt iets gigantisch voorbijkomt, kijk je daar toch naar. Dat doet elke voetballer. Is ook niks geks.” De 27-jarige middenvelder kwam vorige zomer voor twaalf miljoen euro over van Bologna en tekende een contract tot de zomer van 2028.

Voor Schouten is wel één ding glashelder: hij verlaat PSV alleen voor een echte buitenkans. De drievoudig Oranje-international heeft het erg naar zijn zin in Eindhoven. “Dat ik gelukkig ben bij PSV en hier ook heel graag verder wil, is natuurlijk duidelijk. Ik heb vorig jaar niet voor niks een contract voor vijf jaar getekend. Het eerste seizoen is me geweldig goed bevallen en het is nu tijd om even bij te komen van alles. De afgelopen weken hebben we zo veel mooie dingen meegemaakt en ook feest kunnen vieren, niet normaal.”

Schouten was afgelopen seizoen een stille kracht bij PSV en die rol past hem ook goed, vindt hij zelf. “Het werk dat ik doe, wordt niet overal gezien. Geeft ook niks. Het hoort vaak bij de eerste fase in de opbouw en dat komt niet altijd in beeld. Maar binnen PSV voel ik ongelooflijk veel waardering voor het seizoen dat ik hier met de rest van het team heb mogen spelen. Van trainer Peter Bosz, van technisch directeur Earnest Stewart, eigenlijk van iedereen.”

Het bericht ‘Toptransfer lonkt voor Jerdy Schouten’ verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *